Стали відомі незвичайні подробиці про помічників депутата Онищенко
Категорія
Україна
Дата публікації

Стали відомі незвичайні подробиці про помічників депутата Онищенко

Стали відомі незвичайні подробиці про помічників депутата Онищенко
Джерело:  online.ua

Серед учасників злочинів, в яких звинувачується  народний депутат від "Волі народу" Олександр Онищенко,  фігурують ще 20 осіб.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду ».


У тексті подання до парламенту про арешт Онищенко, яке є в розпорядженні видання, зазначено, що організаторами злочинної організації є три людини - сам Онищенко, його мати Інеса Петрівна Кадирова і фігурант ряду газових угод Валерій Пісний, у якого, за даними ЗМІ, був загальний бізнес з олігархом Ігорем Коломойським.


В якості учасників злочинного угруповання Онищенко також називаються Сергієнко Олександр, Свіченко Сергій, Кравченко Дмитро, Кабан Сергій, Бистрицький Євген, Смаглюк Юрій, Фісун Володимир, Гречанюк Мар'яна, Іванов Микита, Рябошапка Олег, Железняк Леся, Гарчева Катерина, КАНЦЕЛЯРУК Олександр, Жицький Павло, Пігуляк Василь, Копчук Ігор, Купріяненко Владислав і Якимащенко Роман.


Справа розслідується за чотирма статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 (Вчинення злочину злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво).


Як повідомляв ONLINE.UA, в НАБУ заявили, що  народний депутат від групи "Воля народу" Олександр Онищенко, якого підозрюють в організації масштабних корупційних схем, вилетів у французьку Ніццу і до сих пір знаходиться за межами України.


При цьому сам Онищенко у коментарі УП заявив, що знаходиться в Києві і має намір 17 червня прийти до Верховної Ради.


Нагадаємо,  15 червня НАБУ передало в Генпрокуратуру подання про позбавлення Онищенко депутатської недоторканності за підозрою в причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?