У Росії розповіли, як Путін хотів би поділити світ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії розповіли, як Путін хотів би поділити світ

У Росії розповіли, як Путін хотів би поділити світ
Джерело:  online.ua

Головний редактор радіостанції «Ехо Москви» Олексій Венедиктов розповів про те, що  президент РФ Володимир Путін  позитивно відгукується про ідею нової Ялтинської конференції з метою розділу зон впливу в світі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Ехо Москви».


Відповідаючи на репліку інтерв'юера про те, що багатьом політикам в Росії здається необхідним скликати нову Ялтинську конференцію з метою перерозподілу геополітичного впливу провідних світових держав, Венедиктов відповів: «Це ідея Володимира Володимировича (президента РФ Володимира Путіна - ONLINE.UA). Я думаю, він так вважає. Дійсно, коли була створена Ялтинско-Потсдамська система, Європа була поділена на зони впливу. Це був стійкий мир, в ньому було все зрозуміло. Звичайно, дві наддержави конкурували один з одним, але все-таки це був поділений світ. Але сьогодні американці сказали: «Ні!» Це «ні» сказав ще президент Рейган. Ще був Радянський Союз, і він сказав: «Ми більше не будемо ділити світ».


Венедиктов вважає, що західним лідерам вдається відстоювати свої геополітичні інтереси. «Це їх інтереси. Що ми будемо говорити за них? Давай про наші інтереси говорити. Ми сказали: «Хочемо так». Нам відповіли: «Ні». З ким тоді світ ділити, якщо одна сторона цього не хоче? Захід сказав: «Немає вашої зони впливу в Україні, немає вашої зони впливу на Балканах, немає вашої зони впливу в Афганістані, Ірані тощо зон впливу немає. Не ділимо. Все, світ такий. Так, бажання є, а повернення немає», - продовжив російський журналіст.


«Це, правда, Росія в особі команди Путіна вважає подібний світ більш стійким. Я багато розмовляв з людьми, які приймають рішення. Вони пропонували це американцям. Відповіддю була відмова», - резюмував Венедиктов.


Як повідомляв ONLINE.UA,  російський журналіст Антон Красовський розповів, що росіяни в усьому світі виглядають жахливо, і ставлення до них не зміниться, поки при владі в Росії залишатиметься президент Володимир Путін.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?