Генсек ООН накликав на себе гнів України та викликав скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек ООН накликав на себе гнів України та викликав скандал

Генсек ООН накликав на себе гнів України та викликав скандал

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун

 втратив моральне право висловлюватись щодо конфлікту на Донбасі та російської анексії Крима після заяви про критично важливу роль Росії у

розв'язанні конфликту на Донбасі

.


Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радио Свобода.

Український дипломат висловив своє глибоке обурення і підкреслив, що не розуміє, як керівник ООН "може говорити речі, яки є по суті схваленням ролі Росії у розв'язанні конфлікта в Україні, тоді як Росія є головним гравцем в агресії проти України, в підтримуванні цього конфлікту у точці кипіння".

Єльченко зазначив, що Украина надішле лист протесту до Генеральної асамблеї з проханням роз'яснити ці слова та виправити їх.


Також представник України додав, що коментар Пан Гі Муна, виголошений на Міжнародному економічному форумі у Санкт-Петербурзі, є неприйнятним.

"Заяви Генерального секретаря ООН у Санкт-Петербурзі неприйнятні. Вимагаємо пояснень", — заявив він.

Під час виступау Пан Гі Муна у Росії генсек ООН заявив, що Росія як постійний член Ради Безпеки ООН, "покликана грати важливу роль" у вирішенні поточних глобальних проблем - "від припинення конфліктів у Сирії та Україні" до запобігання поширенню зброї масового ураження.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генсек ООН Пан Гі Мун заявив про «велике задоволення», яке він отримував, працюючи з дипломатами з Росії та особисто з Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?