Скандал с заявою Пан Гі Муна: в ООН різко відповіли Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал с заявою Пан Гі Муна: в ООН різко відповіли Україні

Скандал с заявою Пан Гі Муна: в ООН різко відповіли Україні
Джерело:  Associated Press

В Організації Об'єднаних Націй різко відповіли Україні на зауваження до слів генсека ООН Пан Гі Муна щодо ролі Росії у вирішенні конфлікту на Донбасі  і заявили, що не збираються на них реагувати.

Про це заявив представник генсека ООН Стефан Дюжаррик, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

«Я не збираюся аналізувати чи реагувати на критичні зауваження, які можуть бути отримані", — сказав він.

Дюжаррик додав також, що "ми не відмовимось від своїх слів" і порадив читати повний текст виступу генсека ООН.

Як відомо, у своїй промові на Міжнародному економічному форумі у Санкт-Петербурзі Пан Гі Мун зазначив, що Росія, як постійний член Ради Безпеки ООН, повинна "зіграти критично важливу роль" у вирішенні "невідкладних глобальных проблем, від завершення конфліктів в Україні та Сирії до захисту прав людини".

Як повідомляв ONLINE.UA, ці слова Пан Гі Муна викликали негативну реакцію українських дипломатів: представник України в ООН Володимир Єльченко заявив, що генсек втратив моральне право висловлюватись про конфлікт на Донбасі та російську анексію Криму.


Зазначимо, що раніше Пан Гі Мун говорив про "велике задоволення", яке він відчув, працюючи з дипломатами з Росії та особисто з Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?