Скандал із Пан Гі Муном: в ООН виправили його промову про Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал із Пан Гі Муном: в ООН виправили його промову про Росію

Скандал із Пан Гі Муном: в ООН виправили його промову про Росію

Прес-служба Організації Об'єднаних Націй виправила свою публікацію промови генерального секретаря ООН Пан Гі Муна щодо участі Росії у вирішенні конфлікту на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт організації.
Як відомо, виступаючи на Міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі, Пан Гі Мун заявив, що "Росія, як постійний член Ради безпеки ООН, відіграє важливу роль у врегулюванні світових питань - від закінчення конфліктів в Україні та Сирії до забезпечення прав людини".
Після гнівної реакції представника України при ООН Володимира Єльченка, який заявив, що після таких слів генсек ООН втратив моральне право говорити про війну на Донбасі і анексію Криму, публікація на офіційному сайті організації була виправлена.
Слова про Росію були викладені так: "Росія, як держава-засновник ООН і постійний член Ради Безпеки, грає дуже важливу роль, і я справді серйозно розраховую на лідерство РФ".
За словами офіційного представника генсека Стефана Дюжарріка, спочатку промова була опублікована в тому вигляді, як її підготували.
"Потім в своїй промові він [генсек] зробив деякі зміни. Отже, другий варіант виступу - це те, що насправді було сказано", - сказав він.
Дюжаррік також повідомив, що лист з протестом від української місії було отримано і на нього буде дана відповідь.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Генсек ООН заявив, що отримав "велике задоволення", працюючи з дипломатами з Росії та особисто з Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?