Чи можна називати Порошенка узурпатором: з'явився аналіз
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи можна називати Порошенка узурпатором: з'явився аналіз

Чи можна називати Порошенка узурпатором: з'явився аналіз
Джерело:  online.ua

Політичні сили, які об'єдналися навколо президента України Петра Порошенка, зосередили в своїх руках практично всю повноту влади, що дає їм можливість зайнятися реформами, але також і покладає на них і велику відповідальність.
Таку думку висловив блогер блогер Ярослав Матюшин в своєму відео на ONLINE.UA
«Щодо так званої або не так званої узурпації влади Порошенком, яка сталася за останні місяці. ... Фактично, зараз вся повнота влади зосереджена навколо пропрезидентських сил: президент - Порошенко, коаліцією рулить БПП, прем'єр - Гройсман і генпрокурор - Луценко», - нагадав він.
Блогер додав, що, на його думку, «за два роки президент зрозумів, що з попередньою коаліцією, ось з тією, з об'єднанням так званих демократичних сил, каші не звариш».
«У нас виходить - попередня коаліція була, там дві політичні сили явно кремлівські консерви, одна просто популісти і дурні, ну і дві - амбітні, які не гребували ніякими засобами, щоб досягти своєї мети - це «Народний фронт» і БПП я маю на увазі. Тобто «відмінна команда» для того, щоб працювати в ногу і системно на благо країни», - розповів Матюшин.
За його словами, та коаліція була як «лебідь, рак і щука в дев'ятому ступені», і це багато в чому «пояснює гальмування реформ, і що деякі з них, щоб не сказати деякі - всі з них пройшли несистемно».


«На певних ділянках у нас зроблені революційні речі, але вони не мають ніякого ККД (коефіцієнт корисної дії - Ред.) Просто тому, що на інших ділянках - морок. Тому я думаю, що наш президент, знаєте, пішов ва-банк, ось він зараз поставив абсолютно все. Або він щось зробить, або він не зробить нічого. Але він чудово розумів, що в тому, попередньому форматі, в тому складі, він зробити нічого не зможе», - переконаний блогер.
Він додав також, що зараз президент ходить по тонкій кризі, «але мені здається, у нього немає іншого вибору, тому що там ну реально нічого не можна було зробити, навіть за великого бажання».
«Ну а тут, в принципі, оскільки зараз вони всі складаються з людей однієї команди, як і повинно бути, по ідеї, то і питати буде з кого», - резюмував Матюшин.


Більше  читайте в блозі Ярослава Матюшина на ONLINE.UA: Порошенко играет ва-банк и ходит по тонкому лезвию.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?