У Порошенка озвучили важливі підсумки нових "нормандських" переговорів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка озвучили важливі підсумки нових "нормандських" переговорів

У Порошенка озвучили важливі підсумки нових "нормандських" переговорів
Джерело:  interfax.com.ua

У Мінську відбулася зустріч радників лідерів країн "нормандської четвірки" - України, Росії, Німеччини та Франції, а також представників ОБСЄ, які узгодили ряд важливих домовленостей щодо врегулювання на Донбасі.
Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».
"Вони (зустрічі) відбулися на рівні радників глав країн "нормандського формату". Крім мене, в них взяли участь радники канцлера Німеччини, президентів Франції та Російської Федерації, а також представник ОБСЄ", - сказав він.
За словами Єлісєєва, на зустрічі були узгоджені три точки Донбасу, де відбудеться відведення озброєнь і розведення сторін конфлікту.
"Ми зараз визначили три пілотні точки. Це Станиця Луганська, район Петровського і район Золотого, де ми будемо це робити. Були дані чіткі установки експертам і військовим, щоб найближчим часом це рішення було втілене в життя", - сказав він.
Представник АП підкреслив, що українська сторона на переговорах наполягала на введенні збройної миротворчої місії, завдяки якій стане можливим безпечне проведення виборів в регіоні.
Також Єлісєєв додав, що учасники переговорів розраховують на втілення цих рішень у життя до першого липня.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представник України на переговорах в Мінську Ірина Геращенко розповіла, як Росія шантажує Київ долею полонених.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?