У Порошенка жорстко проїхалися по генсеку ООН через слова про Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка жорстко проїхалися по генсеку ООН через слова про Росію

У Порошенка жорстко проїхалися по генсеку ООН через слова про Росію

Після скандальної заяви генерального секретаря ООН Пан Гі Муна заступник голови Адміністрації президента України Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв розповів про вимоги до кандидатів на посаду нового генсека ООН.
Про це він заявив 17 червня в Києві, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
На думку Костянтина Єлісєєва, кандидати в генсеки ООН повинні стояти на захисті базових принципів Статуту ООН, в тому числі на підтримці суверенітету, територіальної цілісності і непорушності кордонів країн-членів ООН.
"Користуючись нашим членством в Раді безпеки, ми цю ситуацію не залишимо на самоплив, - пояснив Єлісєєв. - Зараз відбувається, так би мовити, кастинг кандидатів на посаду генсека ООН. Термін повноважень нинішнього генсека закінчується, тому ця ситуація стане для нас і для всіх прикладом того, якою має бути наступна кандидатура генерального секретаря ООН".
"Для нас принципово важливо, щоб нова кандидатура генерального секретаря ООН чітко відповідала всім критеріям, які висуваються до такої особи, тобто він повинен на 100% підтримувати дотримання базових принципів Статуту ООН, серед яких ключовим є підтримка суверенітету, територіальної цілісності і непорушності кордонів країн-членів ООН", - розповів заступник голови АП.
"Прикро для України, як для країни-засновника ООН, коли генсекретар подібним чином робить заяви", - додав Єлісєєв.
Нагадаємо, що в своєму виступі на Міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі генсек ООН заявив, що Росія, як постійний член Ради Безпеки організації, що має право вето, повинна "зіграти критично важливу роль" у вирішенні "невідкладних глобальних проблем, від завершення конфліктів в Україні і Сирії до захисту прав людини і контролю за нерозповсюдженням зброї масового знищення".
Як повідомляв ONLINE.UA, в ООН відмовилися реагувати на зауваження української сторони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?