Луценко розповів про критичний момент, коли Путін міг захопити Київ
Категорія
Україна
Дата публікації

Луценко розповів про критичний момент, коли Путін міг захопити Київ

Луценко розповів про критичний момент, коли Путін міг захопити Київ
Джерело:  24 канал

Генеральний прокурор Юрій Луценко

 розповів, що в серпні 2014 між Іловайськом і Києвом був тільки один батальйон, що могло б дати можливість президенту Росії Володимиру Путіну захопити українську столицю.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Канал 24

.


"Багато хто критикує Мінські угоди. Тепер я вже можу сказати, що в момент, коли регулярні російські війська зайшли в тил наших в Іловайську, між Іловайськом і Києвом був один батальйон. Один!" - сказав Луценко під час робочої поїздки до Одеси.


За його словами, Мінські угоди дуже недосконалі, але "тоді це було диво для всіх нас - Порошенка, Меркель і Олланда".


"Але зараз армія вже є, тепер Путін не пройде так просто. І тепер президент може зайнятися ще однією війною - війною з корупцією. І те, як він це робив в Миколаєві, має бути для нас усіх уроком", - додав генпрокурор.


Як відомо, бої за Іловайськ тривали в другій половині серпня 2014 року. Українські силовики увійшли в Іловайськ 18 серпня. Після введення регулярних російських військ Іловайська група опинилася в оточенні. 29 серпня вночі Путін звернувся до бойовиків із закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових, які опинилися в оточенні. Терористи згодом заявили, що готові випустити бійців з оточення. 30 серпня о 10:00 українські військові організованими колонами почали рух з міста, проте колони були розстріляні. В "Іловайському котлі" загинуло понад 600 українських бійців за офіційними даними, ще більше 500 бійців тоді були поранені.


Раніше повідомлялося, що

Юрій Луценко поцікавився у першого заступника голови Одеської прокуратури вартістю його автомобіля

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?