Путін видав промову про "переляканих" російськомовних в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін видав промову про "переляканих" російськомовних в Україні

Путін видав промову про "переляканих" російськомовних в Україні
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін

розповів про підтримку так званого "державного перевороту" в Україні країнами Заходу, що злякало російськомовних жителів на сході України і в Криму.


Про це він заявив в ході

Петербурзького міжнародного економічного форуму 17 червня

, повідомляє ONLINE.UA.


На думку глави Росії, країни Заходу підтримували російських сепаратистів після розпаду СРСР. "Коли нам вдалося з цим впоратися, ми зіткнулися з іншим. Ну, СРСР більше немає, але чомусь потрібно постійно рухатися до російських кордонів", - розповів він.


Путін також відзначив, що країни Заходу надавали підтримку кольоровим резолюціям, що "призвело до хаосу".


"Після арабської весни підібралися вже до наших кордонів. Навіщо треба було підтримувати державний переворот в Україні?" - заявив російський президент.


Володимир Путін підкреслив, що готовий був би співпрацювати з нині пануючою опозицією, якби вона "законно прийшла до влади". "Ми б працювали з ними. Ні, треба було привести до держперевороту з жертвами, викликати громадянську війну, налякати російськомовне населення на сході України в Криму. Заради чого все це?", - підкреслив президент РФ.


Також він назвав "вимушеним заходом" участь Росії в конфлікті на Донбасі.


"А після того, як ми були просто змушені вжити заходів щодо захисту певних груп населення, далі розкручувати цю спіраль. Це робиться, на мій погляд, щоб обґрунтувати існування НАТО. Потрібен зовнішній ворог", - резюмував Путін.


Як повідомляв ONLINE.UA,

Володимир Путін погодився з президентом України Петром Порошенком і підтримав ініціативу розширити повноваження спостерігачів ОБСЄ на Донбасі

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?