В Україні відбулося гучне затримання
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні відбулося гучне затримання

В Україні відбулося гучне затримання

Колишній заступник голови "Нафтогазу" і екс-глава "Чорноморнафтогазу" Олександр Кацуба затриманий в рамках  розслідування економічних злочинів часів біглого президента Віктора Януковича.


Про це заявив військовий прокурор сил АТО, керівник групи прокурорів Костянтин Кулик, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Українську правду.


Затримання здійснила Військова прокуратура спільно з групою Генеральної прокуратури України Володимира Жербицького біля будинку Кацуби. Охорона підозрюваного не втручалася.


Костянтин Кулик зазначив, що Кацуба затриманий за підозрою в створенні злочинної організації і присвоєнні майна шляхом зловживання службовим становищем, в рамках розслідування справи компанії "Газ Україна 2020".


Йдеться про причетність компанії "Газ Україна 2020" до розкрадання бензину "Нафтогазу". Компанія "Газ Україна 2020" входила в групу олігарха Сергія Курченко "Газ Україна 2009".


Старший брат Олександра Кацуба Сергій свого часу також був заступником голови "Нафтогазу", а їх батько Володимир Кацуба був депутатом Верховної Ради України від "Партії регіонів".


Нардеп Сергій Лещенко в Facebook дав коментар по цій справі:


"Олександр Кацуба затриманий у справі Курченко, як його спільник у заволодінні 450 млн грн. У вересні минулого року Кацубі вже висували підозру, але він втік до Туреччини, три місяці знаходився в розшуку - а 5 січня, під час новорічного чаду, прокуратура закрила справу проти нього і зняла з розшуку. Тепер Кацубу затримали. Сподіваюся, ні йому, ні його батькові - депутату з фракції Коломойського "Відродження", не вдасться все знову вирішити. Цікаво також, де його старший брат Сергій, який був головним схематехніком", - написав він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  був затриманий інший соратник Курченко - керівник компанії "ВЕТЕК" Андрій Кошель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?