В НАТО твердо пояснили, коли відновлять відносини з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

В НАТО твердо пояснили, коли відновлять відносини з Росією

В НАТО твердо пояснили, коли відновлять відносини з Росією

Повернення до нормальних відносин між Росією і НАТО неможливе до того, як Україна відновить свою  територіальну цілісність.


Про це заявив  голова військового комітету НАТО генерал Петро Павло, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Свобода.


Генерал зазначив, що співпраця Альянсу і України будується за проробленою програмою, і має перспективи. "Що стосується співпраці НАТО-Україна, то складовою переговорів міністрів оборони, які недавно закінчилися, було засідання Північно-Атлантичної ради плюс Україна, тобто формату НАТО-Україна. Переговори такого ж формату пройдуть з президентом Порошенко, на цей раз у Варшаві в липні", - розповів Павло.


Також він підкреслив, що всі країни Альянсу не мають наміру змиритися з фактом анексії Росією Криму, а тому: "НАТО однозначно декларує тривалу підтримку України в політичній сфері, тобто однозначно заявляє, що повернення до нормальних відносин з Росією не буде можливим до відновлення територіальної цілісності України в її діючих кордонах".


"Зараз існує п'ять трастових фондів (для допомоги НАТО Україні - ONLINE.UA). Є також ряд програм між країнами-членами альянсу і Україною в справі розвитку Збройних сил, навчання, розвитку Генерального штабу і міністерства на основі стандартів Альянсу, - розповів Петро Павло. - В України дуже детально розроблений план до 2020 року, щоб досягти повного взаємного співробітництва з Альянсом".


Також він прокоментував питання про можливе членство України в НАТО, і назвав його передчасним:


"Це справа, яка потребує перш за все політичних рішень, але тільки тоді, коли будуть виконані всі критерії. Поки, думаю, передчасно про це говорити. І Україна, і український уряд усвідомлює, що дорога до виконання всіх вимог - це кілька років, якщо не десятки років", - підкреслив голова військового комітету НАТО.


Як повідомляв ONLINE.UA,  НАТО надасть Україні допомогу і підтримку для прискореного проходження всіх етапів приведення оборонної сфери до стандартів Альянсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?