Вбивство депутата в Великобританії: обвинувачений зробив гучну заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Вбивство депутата в Великобританії: обвинувачений зробив гучну заяву

Вбивство депутата в Великобританії: обвинувачений зробив гучну заяву

У графстві Уест-Йоркшир у Великобританії, підозрюваний у вбивстві британського депутата Джоанн Кокс Томас Мейр назвав себе "смертю зрадникам" прямо в залі суду.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.


16 червня 52-річний Мейр тричі вистрілив в 41-річну Кокс з саморобного пістолета, після чого депутат була доставлена ​​в лікарню, де померла від поранень. Правоохоронні органи пред'являють Мейру звинувачення у вбивстві, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, володінні вогнепальною зброєю з метою вчинення злочину.


У суботу, 18 червня, справа розглядалася магистратским судом Вестмінстера в Лондоні. "Моє ім'я - смерть зрадникам, свобода Британії", - заявив Мейр в залі суду.


Відзначається, що дана заява може стати доказом припущення про зв'язок Мейра з праворадикалами, оскільки в процесі скоєння вбивства Томас Мейр кричав гасло ультраправої партії, відомої своїми антимігрантські акціями і нападами на мусульман, а також агітацією за вихід з ЄС: "Британія - перш за все" .


Правоохоронці не виключають, що напад на Кокс пов'язаний з її позицією щодо референдуму - вона була прихильником збереження членства Великобританії в ЄС. Після звістки про замах на парламентарія була припинена будь-яка агітація перед референдумом про вихід з Євросоюзу.


Як повідомляв ONLINE.UA,  референдум в Великобританії пройде 23 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?