В Європі за діями ІДІЛ побачили руку Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

В Європі за діями ІДІЛ побачили руку Росії

В Європі за діями ІДІЛ побачили руку Росії
Джерело:  online.ua

Учасники угруповання  "Ісламська держава", глава якої Абу Бакра Аль-Багдаді недавно помер, не здатні здійснювати складні хакерські атаки, і за ними насправді стоять хакери Кремля.


Про це заявили німецькі експерти в сфері безпеки, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Der Spiegel.


Відзначається, що ще в квітні 2015 року з'явилися підозри, що "кібер-халіфат" угруповання насправді є винаходом громадян Росії. Тоді комп'ютерні фахівці ІД протягом багатьох днів блокували телеканал TV Monde і використовували його сайт для погроз на адресу французів.


У світлі нової інформації, цілком ймовірно, що атаки "кібер-халіфату" на центральне командування збройних сил США в 2015 році, а також на Держдепартамент США і саудівські силові відомства на початку 2016 року у насправді були здійснені за дорученням Кремля.


Німецькі силові структури заявляють, що під керівництвом російських спецслужб ФСБ, ГРУ і СВР зараз працюють понад 4 тис кібер-агентів, що можна порівняти тільки з відповідним персоналом США.


Як повідомляв ONLINE.UA,  ІДІЛ взяла на себе відповідальність за розстріл 50 людей в гей-клубі в Орландо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?