Скандал з депутатом Оніщенко: у справі про газ заарештовано вже кілька людей
Категорія
Україна
Дата публікації

Скандал з депутатом Оніщенко: у справі про газ заарештовано вже кілька людей

Скандал з депутатом Оніщенко: у справі про газ заарештовано вже кілька людей
Джерело:  online.ua

У справі про розкрадання газу українського видобутку злочинним угрупованням народного депутата Олександра Оніщенка Солом'янським судом Києва арештована фігурантка справи Леся Железняк.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс ».


Леся Железняк арештована судом на два місяці з альтернативою застави в 50 мільйонів гривень, повідомляє « 112 Україна ».


Прокуратура просила суд про арешт Железняк з альтернативою внесення застави в розмірі 200 млн грн, при цьому захист просив обрати в якості запобіжного заходу домашній арешт, щоб підозрювана могла доглядати за своєю матір'ю.


15 червня директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що в рамках розслідування зловживань депутатів і вищих посадових осіб при реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", встановлено склад злочинної групи. За словами Ситника, 10 з 20 учасників групи затримано.


Раніше керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в розмірі 200 млн грн керівнику підприємства, якого підозрюють в причетності до злочинної схеми при реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".


Як повідомляв ONLINE.UA,  18 червня Голосіївський районний суд Києва заарештував колишнього заступника глави правління НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацубу терміном на 2 місяці  с правом внесення застави 450 млн грн.


Також  Соломенскій райсуд Києва заарештував терміном на 60 днів з правом застави в сумі 1 млн грн Валерія Посного - одного з 10 фігурантів даного кримінального виробництва.


Аналогічний термін арешту на 2 місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 1,5 млн грн обрано Солом'янським судом ще одному фігуранту у справі - Олегу Рябошапці.


Владислав Купріяненко рішенням суду також арештований на 2 місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 20 млн грн.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?