Порошенко напророкували осінню політичну битву
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко напророкували осінню політичну битву

Порошенко напророкували осінню політичну битву
Джерело:  online.ua

Восени більшість українців зіткнуться з підвищенням тарифів на комунальні послуги, і негативними настроями електорату скористається  лідер парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка перейде в політичний наступ проти президента Петра Порошенка і буде ініціювати дострокові президентські вибори.


Таку думку висловив політичний експерт Євген Магда в своїй статті для ONLINE.UA.


«Тимошенко досить рідко критикує безпосередньо Петра Порошенка, вважаючи за краще наносити удари по позиціях прем'єрів і чиновників подрібніше», - вважає Магда.


«Кажуть, що Юлія Володимирівна пообіцяла не тримати образи на тих, хто не залишився в її орбіті за минулі роки, і готова пробачити відщепенців і взяти їх на перевиховання. За окрему плату, звичайно. Її базовий електорат - мешканці невеликих міст і сіл переважно в центрі і на заході України - навряд чи позитивно відреагує на підвищення цін на газ, яке вже восени відіб'ється на сімейних бюджетах. Ось тоді Тимошенко і перейде в наступ», - продовжує політичний експерт.


При цьому, за його словами, не факт, що у Верховній Раді у Тимошенко виявиться багато союзників.


«Тут вона може розраховувати тільки на колишнього однопартійця Олега Ляшка і, в деякій мірі, - на "Самопоміч". Якщо нинішня тенденція збережеться, то рейтинг Андрія Садового, що посипеться, зробить його більш поступливим у переговорах з лідером "Батьківщини", - заявив Магда.


«Але навіть альянсу цих трьох фракцій недостатньо для потужного парламентського настання, а змичку з "Опозиційним блоком" у відкриту лідер" Батьківщини "дозволити собі не може. Наявність потужної медіа-підтримки в суспільстві, що живе в форматі "зрада-перемога", також може зіграти свою роль», - ділиться своїми міркуваннями політолог.


«Цікавий факт: ні в кінці 2004-го, ні зовсім недавно Юлія Тимошенко не голосувала за конституційні зміни. Як видається, в разі приходу до влади вона може ініціювати повернення України до Конституції в початковій редакції 1996 року», - вважає Магда.


Однак, на його думку, для початку Юлія Тимошенко повинна ініціювати дострокові парламентські вибори, перемогти на них і домогтися проведення дострокових президентських виборів.


Читайте повний текст статті для ONLINE.UA Тимошенко готує наступ проти Порошенка: терміни вже відомі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?