Трагедія в Росії: стало відомо про страшні порушення в таборі, де відпочивали загиблі діти
Категорія
Світ
Дата публікації

Трагедія в Росії: стало відомо про страшні порушення в таборі, де відпочивали загиблі діти

Трагедія в Росії: стало відомо про страшні порушення в таборі, де відпочивали загиблі діти
Джерело:  rk.karelia.ru

Стали відомі дані про порушення в таборі "Парк-Готель Сямозеро", де відпочивали  діти, які потрапили в шторм на озері Сямозеро в російській Республіці Карелії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцеві ЗМІ.


Нагадаємо, група з 47 дітей і чотирьох інструкторів потрапила в шторм, в результаті якого один з човнів перекинувся. Другий човен і пліт благополучно дісталися до берега. Як зазначає джерело ТАСС, кількість загиблих вже досягло 14 осіб. "36 осіб не постраждали. Вони дісталися до берега самі. 11, серед яких 9 дітей, були врятовані. Ще одна дитина, яка теж вважалась зниклою без вістей, знайдена живою. Її не було в човні", - додало джерело в екстрених службах регіону.


В роботі табору "Парк-Готель Сямозеро", де діти відпочивали в першій зміні табору з 3 по 23 червня по путівці ціною 31,5 тис руб (близько 12 тис грн), раніше фіксувалися жахливі порушення. Так, місцеве видання "Наше життя" ще в липні 2015 року публікувало статтю, в якій глава Ессойльского сільського поселення Андрій Ореханов розповідав про свої враження від візиту в табір.


"Зайшовши на територію табору, я був дещо шокований: крім цивілізованих корпусів (будівля колишнього піонерського табору), там стояли сиротливі рвані намети. Усередині постільна білизна сира, а в деяких наметах постіль взагалі була відсутня. Також там стоять намети великих розмірів, де поставлено по сім двоярусних ліжок. на багатьох спальних місцях не було ні матраців, ні подушок, і діти, можливо, спали буквально на голих металевих гратах. Дізнавшись, хто я, діти розповіли, що коїться в таборі, деякі почали плакати і просили забрати їх звідти і відправити додому. Говорили, що вони голодні, промоклі і замерзлі. Багато, провівши кілька ночей в напівсирих холодних наметах, сильно застудилися. Показали мені і відеозйомки з телефону, на яких видно, як вожаті спілкуються з дітьми - нецензурно висловлюються, загрожують, лаються", - говорив він майже рік тому.


"Всі речі сирі, всюди страшний бардак, всюди розкидані недопалки і пачки з-під сигарет. Вивозити хворих дітей можна тільки за згодою опікунів, але зв'язку з ними немає. Чи можна це назвати дитячим табором? Дванадцятий загін перебував на території табору більше двох тижнів, і весь цей час діти були або в походах, або в наметах на березі озера. Жодного разу дітей не пустили переночувати в кам'яну будівлю. Хоча за умовами путівки діти повинні були проживати саме в будівлі. Як пояснює керівництво парк-готелю, в таборі кругова система проживання - діти по черзі живуть то в таборі, то в наметах. Але на ділі це не так. Табір переповнений, і щоб збільшити прибуток, недобросовісні власники, усвідомлюючи, що місць в кімнатах більше немає, продовжують продавати путівки. А співробітник, який навіть не представився, обурювався тим, що ми приїхали, щоб заважати їм працювати, зривати заходи. Керівництво погрожувало подати на нас до суду", - додав Андрій Ореханов.


Також жителька Петрозаводську розповідала, що її дочка пробула в таборі лише три дні з 21 запланованого: "Відразу після приїзду непідготовлених дітей відправили в дводенний похід, який включав в себе рафтинг і ночівлю в лісі. Хлопці спали в мокрих наметах, на мокрих спальних мішках. Дівчаток 12-13 років змусили готувати їжу на багатті і мити котли, вожаті в цей час спали в наметах. Під час рафтингу вожатий кричав на дітей: «Гребіть, с**ки» і курив прямо в рафті, а на привалі змусив дівчаток каменем відкривати консервні банки".


Відомо, що після того, як вона забрала дитину, звернулася з заявами до суду і в республіканську прокуратуру, але як табір функціонував у 2015 році, так приймав дітей і до сих пір.


Крім іншого, відомо, що в 2012-му замдиректора "Парк-готелю Сямозеро" засудили за вбивство сторожа з необережності. При цьому, до події влада Карелії не помічала фактів грубих порушень в діяльності дитячого оздоровчого табору.


Нагадаємо, подія мала місце близько 16:30 18 червня, в той час як відомо про неї стало тільки вдень 19 червня. У Північно-Західному регіональному центрі МНС зазначають, що в таборі не попереджали про майбутній похід, і що місцеві жителі знали про насування шторму.


Як повідомляв ONLINE.UA,  з'явилося відео проведення рятувальної операції на Сямозері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?