Сім небезпечних напрямків: названі місця, в яких Росія може атакувати Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Сім небезпечних напрямків: названі місця, в яких Росія може атакувати Україну

Сім небезпечних напрямків: названі місця, в яких Росія може атакувати Україну

Волонтер і учасник АТО Мирослав Гай розповів про напрямки, за якими російські військові можуть почати  наступ на Україну.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Главред".


За словами Гая, таких напрямків всього сім, з яких: два повністю закриті армією і Національною гвардією України на півдні країни, два на півночі, фактично не закриті українськими військовими, і ще три напрямки частково закриті і перебувають на сході України, де на даний момент вибудувана оборона в кілька ешелонів і відбувається маневрена оборона.


"Сил для того, щоб закрити схід повністю, у нас немає, тому що потрібно тримати резерви, проводити ротацію, а найголовніше - немає такої кількості фінансів. Росія має в наявності більше військової техніки, потенційно має більше живої сили і в стані наносити ракетні удари по українським позиціям з відстані до 500 км зі своєї території. Крім того, у Росії більше авіатехніки і пілотів, які поки що не були задіяні у війні на Донбасі", - пояснив волонтер.


Гай зазначив, що в подібних умовах говорити про те, що Україна могла виграти війну самостійно може "тільки військово безграмотна людина або божевільний". "Навіть США, готуючись зараз до можливої ​​агресії Росії, в першу чергу забезпечують собі час для підготовки за допомогою дипломатії, а за США стоїть все НАТО. Зауважте, я ще нічого не говорив про наявність тактичної ядерної зброї, про стратегічну - мовчу, бо це б уже означало глобальний світовий конфлікт без переможців", - розповів учасник АТО.


"Якщо Україна хоче перемогти, то вона, в першу чергу, повинна нарощувати свій військовий потенціал, готувати особовий склад, особливо офіцерів молодшої та середньої ланки, і повністю налагодити кооперацію, співпрацю, обмін інформацією, досвідом і військовою підтримкою з союзниками. Що, в принципі, зараз і відбувається", - резюмував Мирослав Гай.


Як повідомляв ONLINE.UA,  з'явилося відео обстрілу бойовиками в районі Авдіївки термобаричними боєприпасами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?