Стало відомо про важливу для України зустріч Меркель та Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо про важливу для України зустріч Меркель та Путіна

Стало відомо про важливу для України зустріч Меркель та Путіна
Джерело:  online.ua

Канцлер Германії Ангела Меркель  проведе зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним перед самітом НАТО для врегулювання ситуації на сході України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на німецькі видання Stuttgarter Zeitung і Stuttgarter Nachrichten.


За даними джерел видань, "в ідеальному випадку" зустріч пройде до 8-9 липня - до дат, на які заплановано саміт Альянсу.


У Мінську вже відбулася підготовча зустріч в "нормандському форматі", мова на ній йшла про відновлення "замороженого" мінського процесу, реалізацію режиму припинення вогню на Донбасі, а також про розробку закону про місцеві вибори на окупованих територіях Донбасу.


Факт підготовчої зустрічі в "нормандському форматі" в Мінську підтвердила прес-секретар міністерства закордонних справ Німеччини. За її словами, у зустрічі брали участь представники Німеччини, Франції, України та Росії. Від німецького уряду був присутній статс-секретар МЗС Німеччини Маркус Едерер, а також експерт з питань безпеки відомства канцлера Крістоф Гойсґен.


Як повідомляв ONLINE.UA,  політичний експерт Євген Магда вважає, що лідерам Німеччини і Франції Ангелі Меркель і Франсуа Олланду важливо продемонструвати успіхи у своїй зовнішній політиці перед парламентськими і президентськими виборами в цих країнах в 2017 році, тому їм необхідно враховувати "російський фактор" і позицію президента РФ Володимира Путіна в контексті дипломатії по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?