Путінські тролі з'явилися в сусідній з Україною країні
Категорія
Світ
Дата публікації

Путінські тролі з'явилися в сусідній з Україною країні

Путінські тролі з'явилися в сусідній з Україною країні
Джерело:  online.ua

Кремлівські "тролі" розгорнули в інтернет-просторі сусідньої з Україною Польщі масштабну кампанію з дискредитації українців.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Радіо Свобода ».


На думку польських аналітиків, хвиля безпрецедентної антиукраїнської пропаганди в інтернет-просторі Польщі піднялася в кінці 2013 року, під час початку «Майдану». Інтернет-тролі з Росії, сотні разів повторюючи тези Кремля, активно намагалися переконати поляків у тому, що українці - їх головні вороги.


При цьому одним з найбільш яскравих прикладів кремлівського "троллінгу" в Польщі називають інтернет-форум радіо Sputnik Polska. За словами редактора польського інтернет-порталу kaukaz.pl Матеуша Баєка, «тролі» наполегливо намагалися посварити поляків з українцями, експлуатуючи питання складного історичного минулого України та Польщі і нагадуючи про Волинську трагедію.


За інформацією Баєка, путінські "тролі" створюють в польському сегменті соціальних мереж псевдопрофілі. Такі "тролі" не призивають безпосередньо поляків любити президента РФ Володимира Путіна, але немов мантру повторюють думки нинішньої російської влади про події в Україні, тим самим відбиваючи у поляків бажання підтримувати українських громадян.


Як повідомляв ONLINE.UA,  на думку відомого українського блогера Горького Лука, пропаганда є звичайною справою для жителів Росії, вона була до нинішнього президента РФ Володимира Путіна і залишиться після нього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?