Порошенко дорікнули в некоректному ставленні до переселенців: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко дорікнули в некоректному ставленні до переселенців: опубліковано відео

Порошенко дорікнули в некоректному ставленні до переселенців: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко  й інші лідери держави некоректно називають переселенців «тимчасово переміщеними особами», тим самим ніби позбавляючи людей, що залишили Крим і Донбас, права вибору щодо їх місцезнаходження.


Таку думку на ONLINE.UA висловив переселенець, горловчанін Руслан Шульга в блозі на ONLINE.UA.


«І дуже сумно спостерігати, коли наш президент і колишній прем'єр-міністр (Арсеній Яценюк, - ред.) називають нас «тимчасово переміщені особи», - заявив Шульга.


«Ми, звичайно, розуміємо, що є тимчасова ситуація окупації Криму і Донбасу, але називати людей, коли є міжнародне поняття «вимушено переміщені особи», тобто, всередині країни, або «внутрішньо переміщені особи»... Говорити про те, що «тимчасово переміщені», не даючи права людям приймати власні рішення щодо ... Розумію, звичайно, що вирішують ці два мільйони використовувати на виборах, коли прийде час, щоб проголосували. Але нас не питають, приймають за нас рішення», - вважає переселенець.



«На зустрічах міжнародних називають нас «тимчасово переміщеними особами». Це некоректно, принаймні. Тим самим підмінюються поняття, тим самим ставлять нас в таке становище і не дають нам вибору - або залишатися, або їхати ... Це право українця, це право людини, яка має в серці Україну», - резюмує Шульга.


Дивіться  повну версію блогу на ONLINE.UA: Важлива інформація для переселенців з Криму і з Донбасу

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?