Трагедія в Росії: з'явилися нові дані про роковий табір
Категорія
Світ
Дата публікації

Трагедія в Росії: з'явилися нові дані про роковий табір

Трагедія в Росії: з'явилися нові дані про роковий табір
Джерело:  online.ua

Табір «Сямозеро» в Карелії в Росії, де загинули 15 дітей,  мав закритися ще рік тому Росспоживнаглядом і місцевою прокуратурою через жахливі умови для проживання дітей, однак російські чиновники цього не зробили.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на fontanka.ru.


Видання відзначає, що незважаючи на відомості про погані умови для відпочинку в таборі, компанія "Кареліяопен" як і раніше торгувала путівками, рекламуючи на своєму сайті дитячий табір під девізом "Залишитися в живих".



Фото: Facebook Рустема Адагамова


При цьому в мережі можна знайти десятки відгуків про дитячий "відпочинок" в таборі "Сямозеро".


"Моя дочка зараз в таборі, третя зміна. Приїхала в табір 17 липня в 12 годині дня, їх залишили в брудних наметах, матраци і спальні мішки в жахливому стані, вологі, брудні, сморід ...", - цитує видання відгуки про табір з інтернет -форумів.


"Дитина приїхала з цього табору і потрапила до лікарні з пневмонією, виявили інфекцію. Лежить в палаті з хлопчиком з цього ж табору. Три тижні на антибіотиках ...", - пишуть в мережі.


"11-річні діти курять, підбираючи недопалки на пляжі, грають в карти на гроші, продають один одному продукти харчування. Діти в їдальні не наїдаються. Вожатий і інструктор удвох на 50 осіб ... У таборі злодійство...", - скаржаться користувачі соцмереж.


"Ми самі походнікі, діти з 4 років ходили в байдаркові походи, і були в захваті від заявленої програми. Але коли діти стали дзвонити і розповідати, у нас волосся на голові заворушилося. Діти надані самі собі, що хочуть, те й роблять, п'ють і курять майже всі, важкі підлітки безкарно б'ють і гноблять слабших, особливо тих, хто намагається щось розповісти вожатим ", - коментують табір «Сямозеро» в інтернеті.


За словами Олени, матері 12-річного Фелікса, який відпочивав у таборі роком раніше, власники табору не тільки заробляли, продаючи по 3 путівки на одне місце, щоб дві третини дітей жили в наметах, але, як видно, економили на співробітниках, наймаючи вожатими старших підлітків.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі з'явилося відео проведення рятувальної операції на Сямозері.  19 червня в Карелії в Росії під час туристичного походу потонули 15 дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?