Скандал: Україна звинуватила генсека Ради Європи у жасі та цинізмі
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандал: Україна звинуватила генсека Ради Європи у жасі та цинізмі

Скандал: Україна звинуватила генсека Ради Європи у жасі та цинізмі

Українська делегація у Парламентській асамблеї Ради Європи

 висловила своє обурення словами генсека Ради Європи Турб'єрна Янгланда щодо причин, через які порушення прав людини у Криму і на Донбасі не потрапили у звіт ПАРЄ.


Про це заявила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.

"Сергій Соболєв поставив спільне питання від нашої української делегації Генсеку РЄ Т. Янгланду: як так вийшло, що в щорічній доповіді Генсека з прав людини на 104 сторінках немає жодного слова про порушення фундаментальних прав людини у анексованому Криму і окупованому Донбасі, жодної згадки про тортури і арешти кримських татар, заручників, порушення права на життя, свободу слова, безпеку", — написала вона.

Такоже Геращенко додала, що «Янгланд дав жахливу і цинічну відповідь!».

«Він заявив, що нібито інформація щодо прав людини у окупованому Криму і Донбасі не увійшла у щорічний звіт з прав людини.., тому що в цю доповідь включається інформація, отримана від спеціальних моніторингових місій РЄ і так далі. А оскільки до Криму та Донбасу жодні місії минулого року не допускалися, то й жодна інформація у доповідь не увійшла!» — підкреслила український віце-спікер.

На думку Геращенко, «це просто жах!».

«Відповідав він дуже невпевнено, і його позиція викликає обурення. Виходить, що якщо РФ закрила від світу окуповані території — то тепер РЄ буде мовчати про знущання над українцями та кримськими татарами? Просто ганьба. Наша делегація готує листа з обуренням цією позицією", - написала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше перед депутатами ПАРЄ выступила народний депутат Надія Савченко, яка розповіла про ув'язенених Росією українців та кримських татар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?