ДНР готує велику провокацію: в штабі АТО розкрили подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

ДНР готує велику провокацію: в штабі АТО розкрили подробиці

ДНР готує велику провокацію: в штабі АТО розкрили подробиці
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої ДНР  готують масштабну провокацію 21 червня з метою звинувачення ЗСУ в зриві Мінських домовленостей.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку прес-центру штабу АТО в Facebook.


«Провокації російських окупаційних військ в районі проведення антитерористичної операції з метою звинуватити Україну і її Збройні Сили в порушенні Мінських домовленостей не припиняються ні на хвилину», - сказано в повідомленні.


«Незаконні збройні формування продовжують провокаційні обстріли позицій сил АТО щоб спровокувати у відповідь вогонь. Ворог розміщує свої артилерійські підрозділи і танки в житлових кварталах тимчасово окупованих міст і селищ, знаючи заздалегідь, що українські бійці не будуть стріляти у відповідь по мирних жителях», - інформують в прес-центрі.


За інформацією штабу АТО, противник переважно веде вогонь в нічний час, коли патрулі ОБСЄ не можуть фіксувати злочинні дії бойовиків.


«Наприклад, минулого тижня російські окупанти з танків і артилерійських систем калібру 122 і 152 мм двічі обстріляли Красногорівку, Мар'їнку та Торецьке. При цьому постраждали мирні жителі Донбасу і зруйновані їх будинки», - йдеться в повідомленні.


«Інша провокація запланована на 21 червня 2016 року. У цей день в т.зв. "ДНР" заплановано проведення наради з головами прифронтових населених пунктів, на якій передбачається обговорення питань недотримання українською стороною Мінських домовленостей з поданням матеріалів руйнувань будинків і поранень серед мирного населення», - інформують в штабі АТО.


«Для підготовки "ще одного доказу" сьогодні (20 червня - ред.) близько 20.00 російські окупанти відкрили провокаційний вогонь з мінометів калібру 82 мм по позиціях українських підрозділів, а потім по тимчасово окупованому н.п. Комінтерново, випустивши при цьому 6 мін, що призвело до пожежі та руйнування будинку», - сказано в повідомленні.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі з'явилося відео результатів обстрілу бойовиками мирних кварталів міста Красногорівка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?