Історія з "табором смерті" в Росії: з'явилися нові гучні подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Історія з "табором смерті" в Росії: з'явилися нові гучні подробиці

Історія з "табором смерті" в Росії: з'явилися нові гучні подробиці
Джерело:  online.ua

Російські слідчі повідомили, що діти, які загинули 18 червня в Карелії, боялися сплавлятися озером у негоду і просили не відправляти їх в турпохід, але інструктори наполягли на своєму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Комсомольську правду».
За словами представника Слідчого комітету Росії Володимира Маркіна, ті, хто супроводжував дітей, однозначно відповідали за їхню безпеку. «Проте в той момент вони думали тільки про порятунок своїх життів», - заявив Володимир Маркін.
Крім того, за його словами, діти просили інструктора і вихователів не відправляти їх в плавання проти ночі і під час шторму. Однак, за словами Маркіна, дорослі «наполягли».
За інформацією слідства, в таборі «Сямозеро» за програмою є обов'язковим іспит до кожного курсу в кінці тритижневої зміни. Водночас, за даними російського дитячого омбудсмена Павла Астахова, дітям залишалося прожити в «Сямозері» всього п'ять днів, і, ймовірно, комусь із адміністрації табору потрібно було закрити певну відомість.
Як повідомляв ONLINE.UA, на карельський табір "Сямозеро", де 18 червня загинули не менше 14 школярів, батьки відпочиваючих дітей скаржилися ще в 2013 році, розповідаючи про жахливі умови проживання та відсутність заходів безпеки, проте ніяких заходів влада так і не вжила.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?