У Росії пояснили, чому Путін не піде в наступ на Маріуполь
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії пояснили, чому Путін не піде в наступ на Маріуполь

У Росії пояснили, чому Путін не піде в наступ на Маріуполь
Джерело:  online.ua

Російський політолог, публіцист і вчений Андрій Піонтковський

вважає, що стратегічним завданням президента РФ Володимира Путіна є не стільки захоплення нових територій на Донбасі, скільки блокування європейського вектора розвитку України.


Про це Піонтковський розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


«Стратегічне завдання Путіна в Україні, як і раніше, - блокувати європейський вектор країни. Але незрозуміло, як це вирішити військовим шляхом. Ну, піде він завтра на Маріуполь. Але цього без великої крові з боку російської армії не зробити», - заявив Пінтковський.


«До того ж, буде посилення санкцій. Вони ще по-справжньому і не починалися, а Путін вже стогне. Обама під тиском Конгресу і громадської думки буде змушений надати Україні летальну зброю», - поділився своїми міркуваннями російський політолог.


На його думку, в Україні Путін дотримуватиметься нинішньої тактики: обстріли на Донбасі і проштовхування "Мінська-2" в кремлівській інтерпретації.


«Перехід до широкомасштабного наступу в Україні коштуватиме дорожче, ніж агресія проти Грузії, яка може бути заретушована як загострення нагірно-карабахського конфлікту або черговий "захист" якогось мирного населення. Тим більше що сам Штайнмаєр (глава МЗС Німеччини, - ONLINE.UA) вже протестує проти "брязкання зброєю" біля кордонів з Росією. І це говорить міністр закордонних справ Німеччини - країни НАТО. Мабуть, хоче після відставки отримати жирну посаду в "Газпромі", - заявив Піонтковський.


Читайте

повний текст інтерв'ю на ONLINE.UA: Путин выдвинул ультиматум Украине, а в Кремле идет "схватка бульдогов" — Андрей Пионтковский

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?