Програє всюди: В Росії назвали три можливих напрямки атаки Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

Програє всюди: В Росії назвали три можливих напрямки атаки Кремля

Програє всюди: В Росії назвали три можливих напрямки атаки Кремля
Джерело:  online.ua

Ро

сійський політолог, публіцист і вчений Андрій Піонтковський

розповів про напрямки нової можливої ​​атаки Росії і її президента Володимира Путіна.


Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.


"Концепція "русского міра", яка була проголошена Путіним, передбачає, що будь-який простір, де є російськомовне населення, потрапляє в зону інтересів РФ. Сюди і Брайтон-Біч у Нью-Йорку входить, разом з Прибалтикою, Україною, Казахстаном і Білоруссю, тому що і політика Лукашенка не зовсім влаштовує Путіна. Недарма третя особа РФ, широко відома як Валька-стакан (Валентина Матвієнко, голова Ради Федерації РФ, - ONLINE.UA), сказала, що Росія не буде довше терпіти знущання з російськомовного населення", - зазначив Піонтковський.


Водночас, за його словами, жоден з цих напрямків не стане успішним.


"Стратегічне завдання Путіна в Україні, як і раніше, - блокувати європейський вектор країни. Але незрозуміло, як це вирішити військовим шляхом. Ну, піде він завтра на Маріуполь. Але цього без великої крові з боку російської армії не зробити. До того ж, буде посилення санкцій. Вони ще по-справжньому і не починалися, а Путін вже стогне. Обама під тиском Конгресу і громадської думки буде змушений надати Україні летальну зброю", - говорить політолог.


На думку Піонтковського, другий можливий напрямок - Казахстан: «Якщо його "зелені чоловічки" полізуть в Казахстан, так там одразу з'явиться стільки жовтих "ввічливих" чоловічків, що Путіну доведеться звідти терміново забратися з великим китайським фалоімітатором в заду. Казахстан - це вже "ближнє зарубіжжя" Китаю. Пекін не віддасть цей простір».


"Третій напрямок: Прибалтика. А там війська НАТО і повномасштабна війна", - заявив Піонтковський.


Повний текст

інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Путін висунув ультиматум Україні, а в Кремлі йде "сутичка бульдогів" - Андрій Піонтковський

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?