Порошенко зробив важливу заяву щодо змін до Конституції України
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко зробив важливу заяву щодо змін до Конституції України

Порошенко зробив важливу заяву щодо змін до Конституції України
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко заявив про те, що зміни до Конституції в частині децентралізації і особливого режиму самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей можуть бути прийняті тільки після виведення російських військ з Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Порошенка французькому каналу Іtele.
"На мою думку, все дуже очевидно і спирається на логіку Мінських домовленостей, тобто складається з декількох частин. Перший пріоритет - з безпеки. Це означає, що у нас повинен бути реальний режим припинення вогню. На жаль, ситуація на місцях такою не є", - заявив Порошенко, відповідаючи на питання журналіста, чому не приймаються зміни до Конституції України.
"Україна відвела частину своїх озброєнь і співпрацює з СММ ОБСЄ, яка неодноразово підкреслювала, що Україна виконує свої зобов'язання. У той же час Росія продовжує постачати зброю і амуніцію через неконтрольовану ділянку кордону, перекидати свої війська з однією єдиною метою - забезпечити продовження ескалації ситуації" , - заявив президент України.
Він також додав, що "очевидно, що для внесення змін до Конституції є попередні умови», маючи на увазі виконання Мінських угод в повному обсязі.
"Російські війська повинні бути виведені з території України. Місія ОБСЄ повинна мати доступ до неконтрольованої частини російсько-українського кордону і в інших зонах, в яких критично важливо забезпечити виведення важкої техніки і озброєння", - сказав Порошенко.
За його словами, "тільки після виконання цих попередніх умов ми можемо перейти до роботи з організації виборів".
Як повідомляв ONLINE.UA, спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що у депутатів під час поточної сесії немає можливості проголосувати у другому читанні за питання про зміни до Конституції в частині децентралізації влади.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?