Гройсман виступив із жорстким натяком на адресу Тимошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Гройсман виступив із жорстким натяком на адресу Тимошенко

Гройсман виступив із жорстким натяком на адресу Тимошенко
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман

заявив про те, що контракт із російським "Газпромом", в підписанні якого в 2009 брала участь Юлія Тимошенко як прем'єр-міністр України, було підписано "за гроші".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «

Дзеркало тижня

».


За словами прем'єра, підписаний у 2009 році контракт з "Газпромом" був невигідним через неринкову ціну в 450 доларів за тисячу кубічних метрів газу. Гройсман підкреслив, що ті, хто був причетний до підписання контракту, отримали за це гроші.


"У нас ціни ринкової не було (в 2009 році - Ред.) .. У нас хтось собі придумав, що може підписати з росіянами контракт з ціною в 450 доларів за тисячу кубометрів. Це означало, що ніякий ринок не визначав (ціну - Ред.), а просто підпис однієї людини визначав її ... На момент підписання ... ринковою ціною газу були 320 доларів максимум. І я думаю, що це зробили не безкоштовно. а експерти знають, що це зробили не безкоштовно. Тому що з кожної тисячі кубометрів газу, починаючи з 2009 року, той, хто мав відношення до підписання, заробляв дивіденди. Але ці дивіденди були поза межами України", - заявив Гройсман.


Відзначимо, що в 2009 році прем'єр-міністром була лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, президентом України - Віктор Ющенко, а главою НАК "Нафтогаз України" - Олег Дубина.


Як повідомляв ONLINE.UA,

в НАК "Нафтогаз України" заявили, що Україна відмовляється купувати газ у російського газового монополіста "Газпром" на умовах, запропонованих міністерством енергетики Росії

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?