Екс-генсек НАТО відверто розповів про майбутнє санкцій проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Екс-генсек НАТО відверто розповів про майбутнє санкцій проти Росії

Екс-генсек НАТО відверто розповів про майбутнє санкцій проти Росії
Джерело:  online.ua

На думку колишнього Генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена, існують обґрунтовані підозри, що вже в 2017 році санкції проти Росії не будуть збережені на нинішньому рівні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Європейську правду ».
«Очевидно, що зараз санкції будуть продовжені на півроку. Що буде далі - це предмет для обговорення ... Ми бачимо, що і бізнес-кола, і парламентарії в Західній Європі обговорюють ослаблення санкцій», - заявив Расмуссен.
При цьому, за його словами, поки РФ не виконує свою частину Мінських угод, умов для полегшення санкцій не існує. «Навпаки, я вважаю, що санкції - єдиний інструмент, який у нас є проти Росії», - додав Расмуссен.
«Якщо військова конфронтація небажана, що ще можна використовувати? Економічні санкції - єдиний альтернативний інструмент», - впевнений Расмуссен.
При цьому, на його думку, існує шанс, що санкції проти Росії будуть ослаблені до 2017 року, якщо перемогу на виборах у Франції здобуде Ніколя Саркозі.
«Президентські вибори у Франції будуть тільки в 2017-му. Також в наступному році будуть вибори в Німеччині. Але я можу сказати, що в той момент, коли західні політики прийматимуть рішення, чи продовжувати санкції, вони також дивитимуться на те, чи продовжуються реформи в Україні ... Звичайно, немає прямого зв'язку між санкціями і реформами: економічні обмеження були впроваджені для тиску на Росію, а не для просування змін в Україні. Але на практиці в західних столицях тяжіють до того, щоб пов'язувати ці речі», - вважає Расмуссен.
За його словами, чим більше Україна буде мати успіхів у проведенні реформ, тим вище будуть шанси на те, що санкції щодо Росії все-таки продовжать.
Як повідомляв ONLINE.UA, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляла про те, що в разі необхідності готова застосувати додаткові санкції проти Росії за її військову агресію проти України.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?