Савченко жорстко відповіла російському журналісту: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Савченко жорстко відповіла російському журналісту: опубліковано відео

Савченко жорстко відповіла російському журналісту: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

У ході круглого столу в Парламентській асамблеї Ради Європи український депутат Надія Савченко жорстко відповіла російському журналісту на його питання про політв'язнів в Україні, а також про українські осколки в школах і лікарнях на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
У своєму запитанні журналіст заявив, що його колеги в зоні АТО знаходять осколки мін у лікарнях і дитячих садках і запитав, чи планує Савченко займатися лише правами політв'язнів в Росії, чи в Україні теж, пригадавши приклад Руслана Коцаби, засудженого за заклики проти мобілізації.
Савченко закликала російських журналістів не спотворювати інформацію про марку снарядів, осколки яких вони знаходять, видаючи їх за заборонені Женевською конвенцією.
Що стосується в'язнів в Україні, вона заявила, що одним з напрямків її діяльності будуть суди і судова реформа.
"Я дуже хочу, щоб український суд був на порядок вище російського суду, щоб у нас не було до чого причепитися, так, як ви ведете суди, як це у вас відбувається. Тому так, я займатимусь усіма цими питаннями", - сказала вона.
У відповідь на слова журналіста, чи може він передати Коцабі, що Савченко займеться його питанням, вона заявила, що в цьому їй посередники не потрібні.
"Я не вважаю, що я буду зі своїм народом розмовляти через російських журналістів. У мене є через кого поговорити з моїми українцями. Тому я зв'яжуся з ними сама, спасибі велике", - сказала вона.
Відповідь Савченко дивіться з 50-ї хвилини:




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Надія Савченко вперше виступила на сесії ПАРЄ і зірвала гучні оплески.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?