На Донбасі впіймали смішного бойовика ДНР
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі впіймали смішного бойовика ДНР

Національна поліція України
На Донбасі впіймали смішного бойовика ДНР

На Донбасі співробітники правоохоронних органів затримали розвідника бойовиків так званої ДНР з позивним «Беніхіл» (очевидно, на честь відомого англійського коміка Бенні Хілла - Ред.), який збирав інформацію про українські блокпости, пересування військ і техніки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Національної поліції.
Бойовик був затриманий на блокпосту в селі Славне Мар'їнського району Донецької області.
Після того, як затриманого доправили до відділку поліції, він почав активно співпрацювати зі слідчими і розповів, що вступив в ряди бойовиків в грудні 2015 року.
«29-річний житель селища Луганське Мар'їнського району розповів, що в грудні 2015 року, перебуваючи на окупованій території, познайомився з учасниками ДНР. Чоловіки з позивним «Мазай» і «Гриня» запропонували йому нести службу по охороні кордонів контрольованої угрупованням ДНР території поблизу заводу «Каргілл» за 8000 рублів, на що затриманий погодився. У його обов'язки входило здійснювати контрольно-пропускний режим автотранспорту та перевірку документів», - йдеться в повідомленні поліції.
Пізніше, за словами затриманого, йому, як місцевому жителю, запропонували вести оперативну розвідку.
«Пройшовши інструктаж, чоловік повинен був перетнути лінію розмежування і, перебуваючи на території, підконтрольній України, збирати інформацію про пересування військової техніки, розташування і кількість блокпостів ЗСУ. Він перетинав блокпости і позначав важливі дані на внутрішній частині пачки сигарет. Однак при спробі чергового перетину пункту пропуску, незважаючи на конспірацію, розвідника викрили та затримали», - додали в поліції.
Відкрито кримінальне провадження за статтею «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності», ведеться слідство.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в українській розвідці розповіли про масове дезертирство і небойові втрати в рядах бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?