Справа про загибель літака Качинського: у Польщі винесено гучний вирок
Категорія
Світ
Дата публікації

Справа про загибель літака Качинського: у Польщі винесено гучний вирок

Справа про загибель літака Качинського: у Польщі винесено гучний вирок
Джерело:  BBC

У Польщі оголосили гучний вирок у справі про загибель в 2010-му році літака, на борту якого було керівництво країни на чолі з президентом Лехом Качинським, - генерала Павла Белавни, відповідального за безпеку польоту, визнали винним у неналежному виконанні обов'язків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Белавни був засуджений до півтора років позбавлення волі умовно.
За словами звинувачення, генерал не перевірив аеропорт призначення і маршрут пересування президента, а також не забезпечив присутності співробітника Бюро охорони уряду в смоленському аеропорту.
Сам генерал заперечував висунуті йому звинувачення.
Як відомо, згідно зі звітом Міждержавного авіаційного комітету, причиною катастрофи президентського лайнера стали неправильні дії екіпажу.
У свою чергу, польські експерти дійшли висновку, що екіпаж був навчений "поспішно і недбало", вів літак на занадто малій висоті і ігнорував автоматичні попередження про небезпеку в погодних умовах, що не дозволяли бачити землю.
Як повідомляв ONLINE.UA, в 2016 році Міноборони Польщі відновило розслідування причин авіакатастрофи літака Ту-154 під Смоленськом, яка сталася 10 квітня 2010 року, в результаті якої загинув президент Польщі Лех Качинський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?