Ватажки ДНР і ЛНР видали спільну заяву про вибори на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Ватажки ДНР і ЛНР видали спільну заяву про вибори на Донбасі

Ватажки ДНР і ЛНР видали спільну заяву про вибори на Донбасі
Джерело:  online.ua

Ватажки бойовиків ДНР і ЛНР

відмовилися проводити вибори на окупованих ними територіях в разі, якщо Верховна Рада України ухвалить закон про вибори на Донбасі, не узгоджений з ними.


Таку заяву представники бойовиків, Денис Пушилін і Владислав Дейнего, зробили на адресу президента Франції Франсуа Олланда і канцлера ФРН Ангели Меркель, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інформацію з сепаратистських ресурсів.


За словами бойовиків, прийняття такого закону про місцеві вибори вони вважатимуть порушенням «Мінська-2», яке не матиме законної сили на територіях ДНР і ЛНР.


«Ми не визнаємо закони України, які не були погоджені з Донбасом, і, вже тим більше, не будемо проводити за ними вибори. Ухвалення непогодженого з Донбасом закону про місцеві вибори буде порушенням Мінських угод», - йдеться в заяві.


Пушилін і Дейнего також вказали, що в Раді заговорили про можливе прийняття «якогось закону про вибори, навіть називається конкретна дата - 14 липня 2016 року».


За їх словами, «за півтора року ми представили масу варіантів проектів конституційних змін і законопроекту про вибори, але реакції від української сторони як не було, так і немає».


«Тільки узгодження всіх позицій представниками «народних республік», тільки повне і обопільне виконання всіх пунктів Мінських угод зможе привести до миру на Донбасі і Україні», - йдеться у зверненні бойовиків.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко висунув Україні ультиматум з вимогою якнайшвидшого ухвалення закону про місцеві вибори на Донбасі

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?