Українцям дали оптимістичний прогноз щодо курсу долара: опубліковано відео
Категорія
Економіка
Дата публікації

Українцям дали оптимістичний прогноз щодо курсу долара: опубліковано відео

Українцям дали оптимістичний прогноз щодо курсу долара: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Курс долара

найближчим часом не виходитиме за межі коридору в 24-25 гривень за долар, скачки курсу можливі тільки в разі нового витка військової агресії з боку РФ.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеоблог економіста Бориса Кушнірука.


«На сьогоднішній момент уряд не вимагає додаткових грошей, які б друкувалися Національним банком. Більш того, якщо ми дивимося на статистику грошово-кредитну НБУ, то бачимо, що монетарна складова скорочується, тобто ті банки, які отримували рефінансування, зараз його досить активно гасять», - вважає Кушнірук.


«Там є, правда, свій негатив, пов'язаний з тим, що фактично немає зростання кредитування економіки. Але з точки зору курсу це дозволяє утримувати його абсолютно спокійно в рамках цього коридору - 24-25 гривень за долар», - упевнений економіст.


На його думку, цінове поліпшення з двох ключових груп експортних товарів - металів і аграрної продукції - свідчить про те, що ситуація досить позитивна на зовнішніх ринках для українських експортерів.


«Тому можна говорити, що у нас продовжуватиме рости експортна виручка, і, відповідно, будуть рости можливості утримання курсу в межах 24-25 гривень за долар без особливих складнощів», - вважає економіст.


«Якщо брати літо, немає ніяких підстав говорити, що ми будемо мати справу з проблемою погіршення прогнозу щодо курсу гривні до долара. Якщо брати осінь і зиму, то, в першу чергу, ризики існують не стільки в економічній площині, як в площині можливості загострення військової агресії з боку Росії. Якщо її не буде, то я теж не бачу ніяких підстав говорити, що ми вийдемо за коридор в 24-25 гривень за долар», - заявив Кушнірук.


На його думку, Національний банк навіть міг би грати зі зміцненням курсу гривні, «але це якраз не відповідає інтересам економіки».



Повний  текст блога читайте на ONLINE.UA: Сколько будет стоить доллар летом и в конце года

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?