Шпигунський детектив: СБУ розповіла, як у Путіна намагалися вербувати українця
Категорія
Україна
Дата публікації

Шпигунський детектив: СБУ розповіла, як у Путіна намагалися вербувати українця

Шпигунський детектив: СБУ розповіла, як у Путіна намагалися вербувати українця
Джерело:  online.ua

Спецслужби Росії

намагалися завербувати в Москві одного зі співробітників шифрувального відділу українського посольства.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр СБУ.


Згідно з інформацією СБУ, ФСБ діяла через однокурсника дипломата, з яким він навчався у військовому училищі, а зараз є полковником запасу Збройних Сил Росії.


В СБУ зазначають, що російська спецслужба тиснула на однокурсника дипломата, проводила бесіди, щоб змусити його звернутися до українського дипломата з пропозицією про конфіденційну співпрацю.


«Російські спецслужби за згоду пропонували вирішити питання з приватизацією майна дипломата в тимчасово включеному Криму та сприяти перевезення сім'ї в Росію», - сказано в повідомленні.


У разі відмови в ФСБ «погрожували створити умови для мобілізації сина до лав Збройних сил України з подальшим його направленням в район проведення антитерористичної операції». «Перевірка СБУ виключила наявність такої можливості у російської спецслужби», - сказано в повідомленні.


В СБУ також підкреслюють, що дипломат після інструктажу української контррозвідки відмовився від подальших контактів і обговорень щодо пропонованої "співпраці".


«Співробітники СБ забезпечили захист сім'ї дипломата, якого намагалася завербувати російська ФСБ, і організували його повернення на Батьківщину», - повідомляють в прес-центрі СБУ.


Як повідомляв ONLINE.UA,

в Службі безпеки України повідомили про викриття російських агентів, які обіймали великі посади в керівництві АТО, Міністерстві оборони і Нацгвардії

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?