Стало відомо про розпуск добровольчого батальйону, який воював на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо про розпуск добровольчого батальйону, який воював на Донбасі

Стало відомо про розпуск добровольчого батальйону, який воював на Донбасі
Джерело:  online.ua

Український поет, політик, гр омадський діяч і учасник війни на Донбасі Дмитро Корчинський повідомив про розпуск добровольчого батальйону "Свята Марія", кістяк якого складали члени його організації "Братство".
Про це Корчинський розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
За його словами, з самого початку створення батальйону вони з соратниками стикалися з труднощами.
«Ми спочатку створили роту в "Азові", батальйон не дозволяли створювати, не хотіли давати нам зброю. Отже, спочатку в батальйоні "Азов" була рота "Сотня Ісуса Христа", потім рота в батальйоні "Шахтарськ", потім з дуже великим скрипом був створений батальйон "Свята Марія" - як спецпідрозділ МВС. Коли зробили Нацполіцію, влада скористалася нагодою, щоб угробити добровольчі батальйони, в тому числі і ті, які легалізуються в системі МВС.
За словами Корчинського, місяці два з половиною тому довелося розпустити і батальйон «Свята Марія».
"Тихо все здохло. Батальйон був приписаний до Центру спецоперацій, і на якомусь етапі ми вже не мали можливості поповнювати його власними людьми. Оскільки більшість добровольчих батальйонів були в системі МВС, сильно зменшилася можливість безпосередньої участі у війні. Крім цього, державним керівництвом і керівництвом АТО було прийнято рішення, що на передовій повинні перебувати озброєні сили", - розповів він.
Корчинський зазначив, що бійців це не влаштувало. "Публіка зацікавлена ​​воювати, не будуть же наші хлопці брати участь в дотриманні громадського порядку і у всяких інших дрібницях?", - сказав він.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Путін зі звичайного бариги перетворився на нового Саддама Хусейна - Дмитро Корчинський

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?