Міністр зони АТО пояснив, як спілкуватися з жителями окупованого Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Міністр зони АТО пояснив, як спілкуватися з жителями окупованого Донбасу

Міністр зони АТО пояснив, як спілкуватися з жителями окупованого Донбасу
Джерело:  online.ua

Глава міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш

вважає, що українцям варто доброзичливо контактувати з жителями Донбасу, оскільки люди опинилися в заручниках у бойовиків зі зброєю.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Черниша «

Голосу України

».


«Є кілька варіантів поводження з жителями непідконтрольних територій. Перший: давайте ізолюємо їх, і вони через деякий час передумають. Другий: нехай що хочуть, те й роблять. Це вкрай нерозумні речі, які ми не можемо сприймати», - заявив Черниш.


За його словами, на Донбасі живуть «наші люди, і з ними потрібно контактувати».


«Ніхто не стверджує, що потрібно контактувати з Плотницьким, Захарченком, з цими самозванцями. Адже ми не вважаємо, що вони представляють людей, які там живуть. Вони представляють де-факто самих себе, збройні формування і є представниками тих напрямків, які очолюють військові або спецслужби Російської Федерації», - вважає Черниш.


«Приклад: працює людина, батько і мати - пенсіонери, на непідконтрольній території. Він сам ледве знайшов де жити, не може сім'ю вивезти. А політики говорять: мовляв, всі нормальні звідти давно виїхали. А 450 тисяч дітей, які, за статистикою, живуть там, - вони чим завинили?», - продовжує глава міністерства з питань тимчасово окупованих територій.


«Тому я вітаю те, що робило Міністерство освіти і науки, спростивши для абітурієнтів з Криму і з Донбасу процедуру вступу до вишів. Вона ще не відпрацьована, але ми повинні дати можливість цим людям інтегруватися в свою країну. А не в якусь міфічну «республіку», не в Російську Федерацію», - вважає Черниш.


«Нам потрібно зберігати зв'язки і ставитися до них як до тих, хто перебуває в заручниках у людей зі зброєю і у обставин, які там склалися. Тоді ми будемо розуміти, як реінтегрувати і території і населення в наш спільний конституційний простір», - підсумував міністр.


Як повідомляв ONLINE.UA,

раніше глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський розповів про плани по українізації Донбасу

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?