СБУ спіймала російського полковника на шпигунстві: з'явився аудіозапис
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ спіймала російського полковника на шпигунстві: з'явився аудіозапис

СБУ спіймала російського полковника на шпигунстві: з'явився аудіозапис

Главу російського представництва в Спільному центрі з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) Володимира Чебана викрили в передачі інформації противнику.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Службу безпеки України.
Спецслужби зазначають, що полковник здійснив низку дій, що суперечать інтересам національної безпеки і Мінським домовленостям.
Таким чином, Чебан передав заступнику начальника штабу першого армійського корпусу терористичної організації "ДНР" на прізвисько "Якуб" місячні графіки і маршрути польотів безпілотників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які могли б допомогти бойовикам приховати свої позиції від спостерігачів. Більш того, відомо про причетність полковника до фальсифікації російською стороною в СЦКК доказів нібито порушення Мінських домовленостей українськими військовими.
Спецслужби оприлюднили аудіодоказ у цій справі:


На підставі положень українського законодавства члени СБУ оголосили Чебану про заборону на в'їзд в Україну терміном на п'ять років і примусове повернення в країну походження. Відзначається, що в супроводі представників спецслужб правопорушник прибув до держкордону в Харківській, після чого покинув Україну.
В СБУ підкреслюють, що це не перший випадок, коли російські представники в СЦКК діяли на користь бойовиків.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше бойовики так званої ЛНР заявили про затримання української журналістки Ольги Богданової, яка нібито шпигувала для СБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?