Спостерігачів ОБСЄ мало не накрили міни бойовиків: з'явилися подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Спостерігачів ОБСЄ мало не накрили міни бойовиків: з'явилися подробиці

Спостерігачів ОБСЄ мало не накрили міни бойовиків: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі (СММ ОБСЄ) потрапила під обстріл проросійських бойовиків в населеному пункті Водяне в Донецькій області.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СММ ОБСЄ.
Відзначається, що візит в селище Водяне був узгоджений з представниками спільного центру контролю і координації (СЦКК).
У понеділок, 22 червня, о 11:18 СММ проводила піше патрулювання і спілкувалася з місцевими жителями, коли селище потрапило під сім мінометних снарядів калібру 82 мм.
«Члени місії, українських Збройних Сил, в тому числі український представник СЦКК, ховалися в будинку», - сказано в повідомленні.
Представники СММ ОБСЄ в Водяному негайно зв'язалися з членом СММ дзеркального патруля в контрольованому так званою ДНР Комінтерновому, щоб спробувати сприяти припиненню вогню.
«Через 15 хвилин, коли ситуація була оцінена як безпечна, члени патруля вийшли з будинку і попрямували до двох броньованих автомобілів, припаркованих приблизно в 70 метрах на захід від будинку. У цей час патруль почув ще два вибухи по селищу, за оцінками, з міномета, які змусили представників патрульної місії лягти на землю, перш ніж благополучно досягти засобів пересування», - повідомили в СММ ОБСЄ.
Протягом всього часу водії автомобілів СММ залишалися в машинах.
«Звідти вони спостерігали один удар на відстані приблизно 100-150 метрів на північ, а інший на такій же відстані на південний схід. Один обстріл викликав сильне загоряння будинку в південно-західній частині селища», - поінформували в місії ОБСЄ.
Як повідомляв ONLINE.UA, після обстрілу міста Красногорівки в Донецькій області спостерігачами Спільного центру з контролю і координації врегулювання конфлікту на Донбасі в присутності патруля ОБСЄ були зафіксовані факти порушення режиму припинення вогню бойовиками ДНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?