Міністр оборони розповів, чим унікальна реформа армії в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Міністр оборони розповів, чим унікальна реформа армії в Україні

Міністр оборони розповів, чим унікальна реформа армії в Україні
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства оборони Степан Полторак

вважає, що в жодній країні світу реформування Збройних Сил не проходило під час війни, як зараз відбувається в Україні.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Полторака «

Новому времени

».


"Найбільша стратегічна помилка була здійснена до 2014 року, коли було зроблено все, щоб армія стала не просто небоєздатною, а й істотно обмеженою в можливостях виконувати бойові завдання», - заявив Полторак.


За його словами, армія була недостатньо готова до того, що може статися, зокрема, бойових дій на Донбасі і анексії Криму.


Як заявив міністр оборони, за два роки в Україні було створено величезну кількість нових частин і формувань, проте не все пройшло гладко.


"І тут, звичайно, не може бути без помилок. Тому що у нас не було досвіду в проведенні таких глобальних операцій, бойових дій, формуванні такої кількості великих частин з обмеженим фінансуванням. Так, в рішеннях, які ми приймали, траплялися і помилки" , - зізнається міністр оборони.


Він також вважає, що Міноборони часто звинувачують в тому, що "ми все повільно міняємо". Але, як підкреслив Полторак, ні в одній країні світу реформа збройних сил не проходила одночасно з військовими діями.


"Реформа в Польщі, Прибалтиці проходила в ідеальних умовах, коли можна було експериментувати. У нас такої можливості немає. Ми робимо все можливе, і я хочу, щоб наше суспільство про це знало", - підсумував глава Міноборони.


Як повідомляв ONLINE.UA, в травні

глава Міністерства оборони України Степан Полторак призначив сім обласних військових комісарів, які раніше займали посади в задіяних в АТО бойових бригадах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?