Вчені назвали шість хронічних захворювань, які загрожують жінкам-трудоголікам
Категорія
Здоров'я
Дата публікації

Вчені назвали шість хронічних захворювань, які загрожують жінкам-трудоголікам

Вчені назвали шість хронічних захворювань, які загрожують жінкам-трудоголікам
Джерело:  Huffington Post

Жінки, які працювали 60 годин на тиждень протягом 30 років, мають потрійний ризик раннього початку діабету, серцево-судинних захворювань, артриту і деяких видів раку в порівнянні з жінками, які працювали менше.


Вони також в два рази частіше страждають від хронічних захворювань легенів і астми, свідчать дослідження Університету штату Огайо.


Жінки-трудоголіки також виявилися на більш високому рівні ризику шести хронічних захворювань у порівнянні з чоловіками, які працювали таку ж кількість годин.


10 понаднормових годин на тиждень збільшили рівень госпіталізації у жінок, але не у чоловіків, а збільшення п'яти годин понаднормової роботи підвищило ризик ранньої смерті у жінок, але не у чоловіків.


Вчені стверджують, що проблема в домашній роботі. «Вона ніколи не закінчується», - говорить провідний автор дослідження Аллард Дембі. Він пропонує компаніям, в яких працюють жінки, або полегшити побут робітниць, або скоротити кількість годин.


Але найпростіше, вважає вчений, партнерам розділити домашню роботу: «Примусьте чоловіка готувати обід, піклуватися про дітей і міняти пелюшки».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?