Новий "гумконвой" Росії: прикордонники повідомили цікаві подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий "гумконвой" Росії: прикордонники повідомили цікаві подробиці

Новий "гумконвой" Росії: прикордонники повідомили цікаві подробиці

Вантажівки російського "гуманітарного конвою"

, який став вже 53-м за ліком, прибули на окуповані території Луганської та Донецької областей. При цьому, за словами українських прикордонників, машини були напівпорожніми.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

УНІАН

.


За словами прикордонників, 23 червня, з 7:10 до 7:55 через російський пункт пропуску "Донецьк" в Україні пішла колона з 45 автомобілів.


"В ході візуального огляду транспортних засобів було встановлено, що вантажівки нібито перевозили продукти харчування, медикаменти та будматеріали і прямували в бік Луганська. Також вже традиційно машини йшли напівпорожніми", - зазначили у відомстві.


Прикордонники наголосили, що «переміщення так званого "гумконвою" проходило з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства та узгоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, тому українська міжвідомча група здійснювала тільки візуальне спостереження без виконання контрольних функцій".


Як повідомляв ONLINE.UA, цей

російський гумконвой доставив «допомогу» лише в обрані райони Донбасу

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?