Катастрофа Boeing на Донбасі: на Заході прямо заявили про брехню Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа Boeing на Донбасі: на Заході прямо заявили про брехню Росії

Катастрофа Boeing на Донбасі: на Заході прямо заявили про брехню Росії

Засновник міжнародної групи громадянських журналістів та експертів Bellingcat Еліиот Хіггінс розповів про те, як Росія брехала про катастрофу Boeing на Донбасі  і про те, як вдалося з'ясувати причетність росіян до падіння лайнеру.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Хіггінса Deutche Welle.


«Google Earth нещодавно оновив свої супутникові зображення - з'явилися архівні знімки, які показують територію довкола українського Донецька 17 липня 2014 року. Це важливо, тому що ми знаємо, що ракетний комплекс "Бук", пов'язаний зі збиттям літака рейсу МН17, переміщувався цією територією з 9 ранку за місцевим часом. Знімки були зроблені супутником над Донецьком об 11:08 - на них видно "Бук" на вантажівці та конвой, які їдуть на схід від Донецька", - розповів він.


Також Хіггінс додав, що "позиції транспорту на знімках співпадають з відео, як і елементи довколишнього середовища, які також підтверджують на сто відсотків, що "Бук" перебував на тягачеві та рухався на схід 17 липня 2014 року об 11:08".


"Російське Міноборони показувало супутникові зображення тієї ж ділянки, заявляючи, що це доводить виїзд транспорту з тієї бази. Знімки на Google Earth спростовують ці заяви, тому що на фото російського міністерства видні дерева - дуже чітко, у куті знімка. У Москві кажуть, що знімок зроблений 17 липня, проте зі знімків Google Earth видно, що дерев там тоді уже не бул", - додав він.



За словами Хіггінса, «це доводить, що російське міністерство оборони збрехало про дату своїх супутникових знімків».

Крім того, засновник Bellingcat додав, що група вже передала свої докази у розпорядження офіційної слідчої групи у Нідерландах.

«Вони уважно слідкують за нашою роботою. Ми передали їм наші знахідки, аби вони могли самі ретельно дослідити їх. Їх дуже цікавлять нові супутникові знімки», — додав він.


Еліот Хіггінс

Крім того, Хіггінс повідомив також про результати розслідування щодо автомобілів з конвою, що супроводжував «Бук».

«Ми знаємо, що за два дні до катастрофи конвой з тими ж автомобілями їхав до Донецька із групою інших армійських авто. Проте ці три автомобілі дуже цікаві. Нам вдалося зіставити номери та перевірити їх. Здається, що номерні знаки були "клоновані" для кожного з транспортних засобів. Очевидно, що ці авто належали проросійським сепаратистам - і вони супроводжували не один армійський транспорт та зброю у різні дні», — підкреслив він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше за інформацію щодо винуватців падіння Boeing, а також щодо тих, хто приховував докази злочину, було запропоновано велику винагороду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?