Чи залишиться Британія в ЄС: з'явився важливий прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

Чи залишиться Британія в ЄС: з'явився важливий прогноз

Чи залишиться Британія в ЄС: з'явився важливий прогноз
Джерело:  Reuters

На фоні очікування результатів референдума щодо членства Великої Британії у Євросоюзі, почалося зростання курсу фунта стерлінгів, а також світових фондових індексів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Зокрема, 23 червня курс британської валюти щодо долара піднявся до рекордної позначки у 2016-му році.

Таке зростання відбувається на фоні очікувань інвесторів, які передбачають, що британці проголосують за те, аби залишитися у Європейському Союзі.

"Ринки – найкращий індикатор того, що відбувається, і вони каждуть, що Британія залишається. Ключовим є сильний стрибок курсу фунта", – заявив головний економіст First Standard Financial з Нью-Йорку Пітер Карділло.


Фунт стерлінгів, який був головним індикатором очікувань щодо референдуму по ЄС протягом останніх шести місяців кампанії, виріс на 0,7% – до 1,48 доларів за фунт.

Таким чином, трейдери припинили очікувати значного падіння після голосування.

"При цьму Уол-Стріт зросла майже на 1%, а індекс S&P 500 взагалі протягом торгівельного дня наблизився до історичних максимумів. Світовий індекс MSCI показав найбільше за останні два тижні зростання – на 0,9%", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше експерти приватної американської розвідки розповіли про два сценарії референдуму щодо виходу Британії з Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?