Бойовиків на Донбасі впіймали на новій тактиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовиків на Донбасі впіймали на новій тактиці

Бойовиків на Донбасі впіймали на новій тактиці

Бойовики в зоні АТО на Донбасі почали використовувати нову тактику - вони пристрілюються з артилерії по тилових районах Авдіївки і Первомайська.
Про це заявив народний депутат, керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук,
повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
«Противник почав вести пристрілювальний вогонь з артилерії по тилових районах сил АТО - район Авдіївки (по житлових кварталах) і Первомайськ - фіксувалися розриви снарядів 152-мм і 122-мм. В окремих випадках пристрілювальний вогонь ведеться з виносами і значними переносами «серіями» до 10 снарядів», - зазначив він.
При цьому бойовики перекидають до передової нові підрозділи артилерії.
Тим часом на Донбасі фіксується все більш активне використання бойовиками 120-мм мінометів і ствольної артилерії - 122-мм і 152-мм (в основному використовуються САУ, які швидко виходять на позиції для стрільби і також оперативно йдуть з позицій, проте фіксується і використання терористами артилерії, яка буксирується).
«Основна маса обстрілів з боку бойовиків з артилерії - в нічний час (до 5 години ранку), проте фіксується все менша увага, яку бойовики приділяють прихованості використання важких озброєнь», - підкреслив він.
За словами Тимчука, «крім «традиційних» районів використання противником важких озброєнь (райони Авдіївки, Пісок, Опитного, район Докучаєвська - Тарамчук, Березове, Новотроїцьк і на південний захід від Докучаєвська), бойовики активізувалися і на ряді інших ділянок».
«У районі Світлодарської дуги по опорних пунктах сил АТО на схід від Новозванівки (південніше Попасної) бойовики ведуть обстріли не тільки з мінометів і гранатометів, а й з артилерії з позицій південніше Новоалександровки (оперують 4 одиниці 122-мм САУ, в комплекті з 82-мм мінометами ). З позицій в районі Михайлівки, в районі Батманова (колишній Червоний Партизан) і на захід від Пантелеймонівки бойовики вели обстріл опорних пунктів сил АТО в районі Троїцького, Верхньоторецька і Новоселівки-2-ї з артилерії як 122-мм, так і 152-мм калібру", - зазначив депутат.
Крім того, "пара 152-мм САУ типу 2С3 «Акація» бойовиків «відпрацювала» з району на північний захід від Лозового по позиціях українських військ на південь від Невельського".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український снайпер з Центру спеціальних операцій пояснив, чому військові досі не знищили одіозних ватажків бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?