Референдум у Великобританії: в Шотландії та Ірландії зробили гучні заяви
Категорія
Світ
Дата публікації

Референдум у Великобританії: в Шотландії та Ірландії зробили гучні заяви

Референдум у Великобританії: в Шотландії та Ірландії зробили гучні заяви
Джерело:  online.ua

Після оголошення результатів референдуму про членство Великобританії у ЄС, в якому перемогли прихильники виходу країни з Євросоюзу, в Ірландії і Шотландії зробили гучні заяви про майбутнє Сполученого Королівства.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Зокрема, глава уряду Шотландії Нікола Стерджен заявила, що шотландці бачать себе в Євросоюзі.
"Голосування тут ясно показало, що шотландці бачать своє майбутнє у складі ЄС", - підкреслила вона, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на британські ЗМІ.
Також Стерджен вітала результат волевиявлення шотландців, які проголосували за збереження членства Британії в ЄС.
"Ми чекаємо фінальних результатів, але Шотландія висловилася і висловилася рішуче", - додала вона.
Відзначимо, що раніше шотландський лідер говорила, що в разі, якщо Шотландію змушуватимуть покинути ЄС, виникне необхідність ще одного референдуму про незалежність.
У свою чергу в ірландській націоналістичної партії «Шинн Фейн» заявили про необхідність об'єднання з Північною Ірландією, жителі якої вважають за краще залишитися в ЄС, повідомляє The Irish Independent.
"Ми маємо ситуацію, коли Північ можуть витягнути (з ЄС) через голосування Англії", - сказав лідер «Шинн Фейна» Деклан Кірні.
Відзначимо, що в Північній Ірландії майже 441 тисяча виборців проголосували за те, щоб залишитися в ЄС (56%), і майже 350 тисяч за вихід з Євросоюзу (44%).
Кірні впевнений, що після цього референдуму питання збереження Північної Ірландії у складі Сполученого Королівства постало особливо гостро.
"Британський уряд втратив свій мандат, щоб представляти Північну Ірландію в ЄС. Ми зараз будемо просувати нашу давню вимогу прикордонного опитування", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стали відомі результати референдуму щодо членства Британії в ЄС, в якому перемогли прихильники виходу країни з Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?