Британський прем'єр зробив заяву щодо референдуму про вихід з ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Британський прем'єр зробив заяву щодо референдуму про вихід з ЄС

Британський прем'єр зробив заяву щодо референдуму про вихід з ЄС
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон в зв'язку з результатами референдуму про вихід країни з ЄС заявив про необхідність зміни прем'єра і уряду вже в жовтні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський «Интерфакс».
За словами Кемерона, він не буде "капітаном, який спрямовує країну за новим курсом".
"Британський народ прийняв дуже ясне рішення піти іншим шляхом, і я вважаю, що країні потрібен новий лідер", - заявив британський прем'єр у ході звернення до нації.
За його словами, він не має наміру "бути капітаном, який спрямовує країну до нового пункту призначення". Кемерон також пояснив, що в жовтні в Великобританії відбудеться з'їзд Консервативної партії, і на той час у країни повинен бути новий прем'єр.
Лідер Великобританії також закликав проявити повагу до волі британського народу, який висловив бажання покинути Євросоюз. "Британці проголосували за вихід з ЄС, і їх волю необхідно поважати", - заявив Кемерон.
При цьому, за його словами, під час переговорів про вихід Британії з складу ЄС потрібно буде враховувати думку всіх частин Сполученого Королівства.
"Переговори з ЄС повинні проходити при повному залученні урядів Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії, щоб забезпечити захист інтересів всіх частин нашого Сполученого Королівства", - заявив Кемерон.
Як повідомляв ONLINE.UA, після оголошення результатів референдуму в Британії "друзі Путіна" з Франції та Голландії заявили про необхідність провести такі голосування і в своїх країнах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?