У Росії назвали ключову умову завершення війни на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Росії назвали ключову умову завершення війни на Донбасі

У Росії назвали ключову умову завершення війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

Постійні «різночитання» між Росією і Україною щодо місії ОБСЄ на Донбасі виникають через категоричне небажання Москви повертати Києву контроль над кордоном.
Про це заявив провідний науковий співробітник Інституту світової економіки і міжнародних відносин РАН, колишній заступник міністра закордонних справ РФ (1991-1993 рр.), дипломат Георгій Кунадзе в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Ключ до врегулювання на Донбасі - відновлення контролю України над її східним кордоном. Росія до цього категорично не готова», - підкреслив він.
У той же час, на думку дипломата, «всім, напевно, зрозуміло, що ніяких міжнародних формувань, крім як чисто символічних, Росія на Донбас не допустить».
«Розбіжності між Росією і Україною фундаментальні і поки нездоланні. Чим тут допоможе не дуже зрозуміла "поліцейська місія ОБСЄ" (про яку говорив президент України Петро Порошенко - Ред.) чи, тим більше, якісь зовсім незрозумілі "спостерігачі ОБСЄ зі стрілецькою зброєю (про яких заявляв президент РФ Володимир Путін - Ред. )"?» - резюмував він.
Більше читайте в  інтерв'ю Георгія Кунадзе на ONLINE.UA: Украине не стоит воевать за Крым — российский дипломат о Донбассе, гордыне Путина и потерях Москвы.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?