Російський чиновник намагався пояснити дивну розмову з дітьми, які вижили
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський чиновник намагався пояснити дивну розмову з дітьми, які вижили

Російський чиновник намагався пояснити дивну розмову з дітьми, які вижили
Джерело:  online.ua

Російський уповноважений з прав дитини Павло Астахо

в

прокоментував своє некоректне запитання «Як поплавали?», поставлене ним дівчаткам, які вижили на Сямозері.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на meduza.io.


Раніше Астахов відвідав дітей, які вижили під час походу в Карелії, при цьому фрагмент розмови російського дитячого омбудсмена з дітьми потрапив у мережу.


Дитячий омбудсмен розпитав дівчаток про те, як їх вивезли з острова на озері, і запитав: «Ну що, як поплавали?». На це дівчатка йому відповіли: «Слава богу, живі».


При цьому, за словами Астахова, його слова вирвали з контексту, «із загальної надзвичайно складної психологічно і морально розмови».


Як стверджує Астахов, він намагався встановити контакт з дівчатками і для цього використовував психологічні прийоми, «які допомагають розкрити налякану дитину і дати їй можливість виговоритися, виплеснути емоції».


Астахов також заявив, що з дівчатками досі не говорили слідчі і «ретельно не попрацювали психологи».


«З ними не можна говорити замогильним голосом і з похмурим виглядом вимагати фактів. Це вірний шлях налякати їх ще більше і остаточно втратити контакт. Є психологічні прийоми, які допомагають розкрити налякану дитину і дати їй можливість виговоритися, виплеснути емоції, що вкрай необхідно таким дітям», - написав Астахов.


Як повідомляв ONLINE.UA,

19 червня діти, що відпочивали на Сямозері в Карелії в Росії, вирушили в похід на човнах, незважаючи на шторм. 47 підлітків супроводжували четверо дорослих. Два човни перекинулися, 14 дітей загинули.

Деякі з них потонули, інші загинули в очікуванні допомоги, замерзнувши на острові.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?